-
Eko produkty
add remove
- Słodycze, przekąski, desery add remove
- Rośliny strączkowe add remove
- Kasza add remove
- Makaron add remove
- Sosy add remove
- Ryż
- Mąka i mieszanki add remove
- Dla dzieci add remove
- Kremy czekoladowe i orzechowe
- Pasty kanapkowe
- Bakalie, suszone owoce, orzechy add remove
- Nasiona i ziarna add remove
- Cukry i słodziki add remove
-
Produkty świeże
add remove
- Mięso i wędliny add remove
- Lodówka inne add remove
- Świeże (owoce i warzywa) add remove
- Nabiał add remove
- Mrożonki add remove
- Ryby, owoce morza
- Produkty bezglutenowe add remove
-
Uroda i Zdrowie
add remove
- Wyprzedaż
- Bio Przepisy
Soczewica
Soczewica zielona (jak również inne jej odmiany), uznawana jest za jedną z najzdrowszych i najpopularniejszych roślin strączkowych na świecie. Stanowi ona prawdziwą skarbnicę cennych dla zachowania zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Jest podstawą kuchni wegetariańskiej, wegańskiej oraz sportowej, a to ze względu na spore zawartości białka, wartościowe węglowodany oraz błonnik. Dodatkowo, wprowadzenie soczewicy zielonej do codziennej diety zapewni nam kwas foliowy, lizyne, A, tiaminę, ryboflawinę, niacynę, witaminę B5, witaminę C oraz K. Roślina ta zawiera w sobie również duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, fosforu oraz potasu.
Popularna soczewica czerwona jest idealnym dodatkiem do zup i sosów, do tego podobnie jak soczewica czarna (beluga), ma niski indeks glikemiczny, więc jest stosowana przy cukrzycy. Inne wartościowe odmiany to soczewica żółta oraz brązowa.
Soczewica
Aktywne filtry
PASTA POMIDOROWA Z SOCZEWICĄ PIKANTNA BEZGLUTENOWA BIO 140 g - ALLOS
SOCZEWICA W SOSIE CURRY (PUSZKA) BEZGLUTENOWA BIO 420 g - AMAIZIN
SOCZEWICA ŻÓŁTA BIO 400 g - BIO PLANET
Soczewica żółta to roślina strączkowa, która posiada wyjątkowe właściwości. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Dietetycy i lekarze zalecają ją ponieważ obniża ciśnienie krwi dzięki dużej zawartości potasu. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Soczewica to oczywiście źródło dobrego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Dlatego bardzo często ląduje na talerzu wegan i wegetarian. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, spowalniające tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica jak każda roślina strączkowa jest oczywiście bezglutenowa.
SOCZEWICA ZIELONA BIO 1 kg - BIO PLANET
Soczewica zielona charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, a także zawartością wartościowych składników. Jest chętnie wykorzystywana przez osoby będące na diecie. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Dietetycy i lekarze zalecają ją ponieważ obniża ciśnienie krwi dzięki dużej zawartości potasu. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy, do tego bardzo często ląduje na talerzu wegan i wegetarian. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, m.in. spowalniając tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica jest oczywiście bezglutenowa.
SOCZEWICA CZERWONA BIO 1 kg - BIO PLANET
Soczewica to roślina strączkowa, która posiada wyjątkowe właściwości. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Dietetycy i lekarze zalecają ją ponieważ obniża ciśnienie krwi dzięki dużej zawartości potasu. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Soczewica to oczywiście źródło dobrego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Dlatego bardzo często ląduje na talerzu wegan i wegetarian. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, m.in. spowalniając tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica jest oczywiście bezglutenowa.
SOCZEWICA ZIELONA BIO 400 g - BIO PLANET
Soczewica zielona to roślina strączkowa, która posiada wyjątkowe właściwości. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Dietetycy i lekarze zalecają ją ponieważ obniża ciśnienie krwi dzięki dużej zawartości potasu. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Soczewica to oczywiście źródło dobrego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Dlatego bardzo często ląduje na talerzu wegan i wegetarian. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, spowalniające tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica jak każda roślina strączkowa jest oczywiście bezglutenowa.
SOCZEWICA CZERWONA BIO 400 g - BIO PLANET
Soczewica to roślina strączkowa, która posiada wyjątkowe właściwości. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Dietetycy i lekarze zalecają ją ponieważ obniża ciśnienie krwi dzięki dużej zawartości potasu. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Soczewica to oczywiście źródło dobrego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Dlatego bardzo często ląduje na talerzu wegan i wegetarian. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, m.in. spowalniając tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica jest oczywiście bezglutenowa.
SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 400 g - BIO PLANET
Czarna soczewica zwana jest także belugą, swoim wyglądem przypominają kawior. Głęboki smak czarnej soczewicy idealnie komponuje się do zup, pikantnych przekąsek i różnych sałatek. Beluga posiada wyjątkowe właściwości. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Dietetycy zalecają ją ponieważ obniża ciśnienie krwi dzięki dużej zawartości potasu. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Soczewica to oczywiście źródło dobrego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, m.in. spowalniając tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica jest oczywiście bezglutenowa.
SOCZEWICA BRĄZOWA BIO 400 g - BIO PLANET
Soczewica brązowa to roślina strączkowa, która posiada wyjątkowe właściwości. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Dietetycy i lekarze zalecają ją ponieważ obniża ciśnienie krwi dzięki dużej zawartości potasu i fosforu. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Soczewica to oczywiście źródło dobrego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego, dlatego też bardzo często ląduje na talerzu wegan i wegetarian. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, spowalniające tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica jak każda roślina strączkowa jest oczywiście bezglutenowa.
SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 1 kg - BIO PLANET
Czarna soczewica zwana jest także belugą, swoim wyglądem przypominają kawior. Głęboki smak czarnej soczewicy idealnie komponuje się do zup, pikantnych przekąsek i różnych sałatek. Beluga posiada wyjątkowe właściwości. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Dietetycy zalecają ją ponieważ obniża ciśnienie krwi dzięki dużej zawartości potasu. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Soczewica to oczywiście źródło dobrego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, m.in. spowalniając tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica jest oczywiście bezglutenowa.
SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 500 g - BIO PLANET
Czarna soczewica zwana jest także belugą, swoim wyglądem przypominają kawior. Głęboki smak czarnej soczewicy idealnie komponuje się do zup, pikantnych przekąsek i różnych sałatek. Beluga posiada wyjątkowe właściwości. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Dietetycy zalecają ją ponieważ obniża ciśnienie krwi dzięki dużej zawartości potasu. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Soczewica to oczywiście źródło dobrego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, m.in. spowalniając tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica jest oczywiście bezglutenowa.
SOCZEWICA CZERWONA BIO 400 g - BIO RAJ
Czerwona soczewica, jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy, selenu i witamin B1, B2, PP i C, które wspomagają układ odpornościowy. Dietetycy i lekarze zalecają ją ponieważ obniża ciśnienie krwi dzięki dużej zawartości potasu. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Soczewica to oczywiście źródło dobrego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego, dlatego też bardzo często ląduje na talerzu wegan i wegetarian. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, spowalniające tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica jak każda roślina strączkowa jest oczywiście bezglutenowa.
SOCZEWICA BRĄZOWA BIO 5 kg - HORECA
Soczewica brązowa to roślina strączkowa, która posiada wyjątkowe właściwości. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Dietetycy i lekarze zalecają ją ponieważ obniża ciśnienie krwi dzięki dużej zawartości potasu i fosforu. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Soczewica to oczywiście źródło dobrego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego, dlatego też bardzo często ląduje na talerzu wegan i wegetarian. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, spowalniające tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica jak każda roślina strączkowa jest oczywiście bezglutenowa.
SOCZEWICA ZIELONA BIO 5 kg - HORECA
Soczewica zielona to bardzo aromatyczna odmiana, która posiada swój charakterystyczny kształt. Często stosowana jest jako substytut mięsa, a to ze względu na wysoką zawartość białka. Soczewica jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Dietetycy i lekarze zalecają ją ponieważ obniża ciśnienie krwi dzięki dużej zawartości potasu. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Dlatego bardzo często ląduje na talerzu wegan i wegetarian. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, spowalniające tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica jak każda roślina strączkowa jest oczywiście bezglutenowa.
SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 5 kg - HORECA
Czarna soczewica zwana jest także belugą, swoim wyglądem przypominają kawior. Głęboki smak czarnej soczewicy idealnie komponuje się do zup, pikantnych przekąsek i różnych sałatek. Beluga posiada wyjątkowe właściwości. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Dietetycy zalecają ją ponieważ obniża ciśnienie krwi dzięki dużej zawartości potasu. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Soczewica jest alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, spowalniające tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica jak każda roślina strączkowa jest oczywiście bezglutenowa.
SOCZEWICA CZERWONA BIO 5 kg - HORECA
Soczewica to roślina strączkowa, która posiada wyjątkowe właściwości. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych i źródłem dobrze przyswajalnego białka. Soczewica czerwona daje poczucie sytości, ma niski indeks glikemiczny i może być wykorzystywana do przygotowywania potraw dla diabetyków. Polecana dla kobiet w ciąży z uwagi na naturalny kwas foliowy. Soczewica to oczywiście źródło dobrego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Dlatego bardzo często ląduje na talerzu wegan i wegetarian. Ostatnie badania naukowe mówią, że soczewica posiada dużą ilość taniny - związki mogące chronić organizm przed nowotworami, m.in. spowalniając tempo podziału komórek nowotworowych. Soczewica czerwona jest oczywiście bezglutenowa.