-
Eko produkty
add remove
- Słodycze, przekąski, desery add remove
- Rośliny strączkowe add remove
- Kasza add remove
- Makaron add remove
- Sosy add remove
- Ryż
- Mąka i mieszanki add remove
- Dla dzieci add remove
- Kremy czekoladowe i orzechowe
- Pasty kanapkowe
- Bakalie, suszone owoce, orzechy add remove
- Nasiona i ziarna add remove
- Cukry i słodziki add remove
-
Produkty świeże
add remove
- Mięso i wędliny add remove
- Lodówka inne add remove
- Świeże (owoce i warzywa) add remove
- Nabiał add remove
- Mrożonki add remove
- Ryby, owoce morza
- Produkty bezglutenowe add remove
-
Uroda i Zdrowie
add remove
- Wyprzedaż
- Bio Przepisy
Kasza bulgur
Kaszę bulgur otrzymujemy z gotowanych i gniecionych ziaren pszenicy durum – uważanej za najlepszą odmianę pszenicy. Ze wszystkich kasz to właśnie ona jest najbardziej bogata w błonnik i białko. Zawiera ponadto wiele innych potrzebnych minerałów, m.in. potas, wapń, magnez, żelazo i kwas foliowy, oraz w witaminy z grupy B, jak tiaminę czy niacynę. Ekologiczna kasza bulgur ze względu na niski indeks glikemiczny polecana jest diabetykom, a ze względu na niską kaloryczność - osobom dbającym o linię.
Znana początkowo z kuchni tureckiej kasza bulgur działa korzystnie na pracę serca, układ trawienny, chroni przed nowotworami i reguluje układ nerwowy. Gotujemy ją zazwyczaj 7-10 minut w lekko osolonej wodzie. Bio bulgur będzie pasował do pilawu, sałatek, potraw z sosem lub warzywami, a także jako zdrowszy zamiennik ryżu w risotto.
Kasza bulgur
Aktywne filtry