- Home
-
Eko produkty
add remove
- Produkty bezglutenowe add remove
- Przyprawy i zioła add remove
- Przetwory
- Napoje i soki add remove
- Produkty do pieczenia
- Grzyby i drożdże
- Karob
- Ocet
- Pieczywo
- Dania gotowe
- Suplementy diety
- Oliwy i oleje
- Miód i produkty z miodu
- Słodycze, przekąski, desery add remove
- Rośliny strączkowe add remove
- Kasza add remove
- Kawa
- Makaron add remove
- Sosy add remove
- Ryż
- Mąka i mieszanki add remove
- Dla dzieci add remove
- Kremy czekoladowe i orzechowe
- Pasty kanapkowe
- Płatki śniadaniowe add remove
- Bakalie, suszone owoce, orzechy add remove
- Herbata i napary
- Nasiona i ziarna add remove
- Cukry i słodziki add remove
- Produkty bezglutenowe add remove
- Najlepsze eko marki
- FAIR TRADE add remove
- Wyprzedaż
Kasza bulgur
Kaszę bulgur otrzymujemy z gotowanych i gniecionych ziaren pszenicy durum – uważanej za najlepszą odmianę pszenicy. Ze wszystkich kasz to właśnie ona jest najbardziej bogata w błonnik i białko. Zawiera ponadto wiele innych potrzebnych minerałów, m.in. potas, wapń, magnez, żelazo i kwas foliowy, oraz w witaminy z grupy B, jak tiaminę czy niacynę. Ekologiczna kasza bulgur ze względu na niski indeks glikemiczny polecana jest diabetykom, a ze względu na niską kaloryczność - osobom dbającym o linię.
Znana początkowo z kuchni tureckiej kasza bulgur działa korzystnie na pracę serca, układ trawienny, chroni przed nowotworami i reguluje układ nerwowy. Gotujemy ją zazwyczaj 7-10 minut w lekko osolonej wodzie. Bio bulgur będzie pasował do pilawu, sałatek, potraw z sosem lub warzywami, a także jako zdrowszy zamiennik ryżu w risotto.
Kasza bulgur
Aktywne filtry