- Home
-
Eko produkty
add remove
- Produkty bezglutenowe add remove
- Przyprawy i zioła add remove
- Przetwory
- Napoje i soki add remove
- Produkty do pieczenia
- Grzyby i drożdże
- Karob
- Ocet
- Pieczywo
- Dania gotowe
- Suplementy diety
- Oliwy i oleje
- Miód i produkty z miodu
- Słodycze, przekąski, desery add remove
- Rośliny strączkowe add remove
- Kasza add remove
- Kawa
- Makaron add remove
- Sosy add remove
- Ryż
- Mąka i mieszanki add remove
- Dla dzieci add remove
- Kremy czekoladowe i orzechowe
- Pasty kanapkowe
- Płatki śniadaniowe add remove
- Bakalie, suszone owoce, orzechy add remove
- Herbata i napary
- Nasiona i ziarna add remove
- Cukry i słodziki add remove
- Produkty bezglutenowe add remove
- Najlepsze eko marki
- FAIR TRADE add remove
- Wyprzedaż
Konjac, makaron shirataki
Makaron konjac znany jest także pod nazwą shirataki. Ma lekko biały, prawie przezroczysty kolor i neutralny smak. Zawiera bardzo mało kalorii, a mimo to daje uczucie sytości - z tego powodu jest prawdziwym przebojem wśród osób odchudzających się i dbających o ilość zjadanych kalorii. Głównym jego składnikiem jest glukomannan – błonnik rozpuszczalny w wodzie, pochodzący z korzenia rośliny uprawianej od tysięcy lat w krajach azjatyckich, głownie Japonii.
Dużą zaletą makaronu shirataki jest jego uniwersalność – mogą go spożywać osoby m.in. na diecie wegańskiej, bezglutenowej, bezlaktozowej, niskotłuszczowej, niskowęglowodanowej, ubogoenergetycznej, wysokobłonnikowej, cukrzycowej. Makaron konjac opóźnia wchłanianie glukozy, dzięki czemu zmniejsza jej stężenie we krwi po posiłku oraz zawiera dużo łatwo przyswajalnego wapnia, jest więc polecany osobom posiadającym niedobory tego składnika.
Konjac, makaron shirataki
Aktywne filtry
MAKARON KONJAC NOODLE...
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy