-
Eko produkty
add remove
- Słodycze, przekąski, desery add remove
- Rośliny strączkowe add remove
- Kasza add remove
- Makaron add remove
- Sosy add remove
- Ryż
- Mąka i mieszanki add remove
- Dla dzieci add remove
- Kremy czekoladowe i orzechowe
- Pasty kanapkowe
- Bakalie, suszone owoce, orzechy add remove
- Nasiona i ziarna add remove
- Cukry i słodziki add remove
-
Produkty świeże
add remove
- Mięso i wędliny add remove
- Lodówka inne add remove
- Świeże (owoce i warzywa) add remove
- Nabiał add remove
- Mrożonki add remove
- Ryby, owoce morza
- Produkty bezglutenowe add remove
-
Uroda i Zdrowie
add remove
- Wyprzedaż
- Bio Przepisy
Konjac, makaron shirataki
Makaron konjac znany jest także pod nazwą shirataki. Ma lekko biały, prawie przezroczysty kolor i neutralny smak. Zawiera bardzo mało kalorii, a mimo to daje uczucie sytości - z tego powodu jest prawdziwym przebojem wśród osób odchudzających się i dbających o ilość zjadanych kalorii. Głównym jego składnikiem jest glukomannan – błonnik rozpuszczalny w wodzie, pochodzący z korzenia rośliny uprawianej od tysięcy lat w krajach azjatyckich, głownie Japonii.
Dużą zaletą makaronu shirataki jest jego uniwersalność – mogą go spożywać osoby m.in. na diecie wegańskiej, bezglutenowej, bezlaktozowej, niskotłuszczowej, niskowęglowodanowej, ubogoenergetycznej, wysokobłonnikowej, cukrzycowej. Makaron konjac opóźnia wchłanianie glukozy, dzięki czemu zmniejsza jej stężenie we krwi po posiłku oraz zawiera dużo łatwo przyswajalnego wapnia, jest więc polecany osobom posiadającym niedobory tego składnika.
Konjac, makaron shirataki
Aktywne filtry
MAKARON KONJAC ANGEL HAIR BEZGLUTENOWY BIO 385 g - BETTER THAN FOODS
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy.
MAKARON KONJAC NOODLE BEZGLUTENOWY BIO 385 g - BETTER THAN FOODS
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy
MAKARON KONJAC W KSZTAŁCIE RYŻU BEZGLUTENOWY BIO 385 g - BETTER THAN FOODS
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy
MAKARON KONJAC SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 385 g - BETTER THAN FOODS
Ekologiczny "magiczny" makaron konjac który syci a nie tuczy!
Konjac – powstaje z błonnika pozyskiwanego z rośliny konjac, tzw. glukomannanu. Jego największą zaletą jest to, że prawie nie zawiera kalorii – na 100 g makaronu jest to zaledwie 9 kcal. Dodatkowo pęcznieje w żołądku, zwiększając uczucie sytości, należy jednak pamiętać o popijaniu go dużą ilością wody. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Zawartość błonnika to 4,5 g w 100 g produktu, co sprzyja utracie wagi i oczyszcza żołądek oraz jelita. Makaron ten jest także bogatym źródłem wapnia.
Makaron konjac ma neutralny smak i sprężystą konsystencję. Przyjmuje smaki i aromaty dodatków, może być więc podawany z przeróżnymi sosami, warzywami, świetnie smakuje w zupach o zdecydowanym smaku, np. azjatyckich.