-
Eko produkty
add remove
- Słodycze, przekąski, desery add remove
- Rośliny strączkowe add remove
- Kasza add remove
- Makaron add remove
- Sosy add remove
- Ryż
- Mąka i mieszanki add remove
- Dla dzieci add remove
- Kremy czekoladowe i orzechowe
- Pasty kanapkowe
- Bakalie, suszone owoce, orzechy add remove
- Nasiona i ziarna add remove
- Cukry i słodziki add remove
-
Produkty świeże
add remove
- Mięso i wędliny add remove
- Lodówka inne add remove
- Świeże (owoce i warzywa) add remove
- Nabiał add remove
- Mrożonki add remove
- Ryby, owoce morza
- Produkty bezglutenowe add remove
-
Uroda i Zdrowie
add remove
- Wyprzedaż
- Bio Przepisy
Quinoa
Komosa ryżowa - znana też jako quinoa, to wartościowe i coraz popularniejsze obecnie ziarno uprawiane od tysięcy lat w Ameryki Południowej (choć spokrewnione z polską komosą białą, czyli lebiodą). Quinoa, zwana także ryżem peruwiańskim, jest doskonałym źródłem pełnowartościowego białka - z tego powodu jest często polecana w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej.
Komosa ryżowa nie zawiera glutenu oraz posiada niski indeks glikemiczny, więc po jej spożyciu przez długi czas odczuwamy nasycenie. To z kolei wyjaśnia jej popularność wśród osób na diecie redukcyjnej oraz dbających o linię. Quinoa ma także właściwości przeciwzapalne, antystresowe oraz pozytywnie wpływa na wygląd skóry i włosów.
Quinoa
Pokazano 1-14 z 14 pozycji
Aktywne filtry