

Indeks: MI-BP-055191
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
migdały mielone (mąka migdałowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal
Tłuszcz - 54 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g
Węglowodany - 5,4 g
w tym cukry - 4,8 g
Białko - 22 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Orzechy nerkowca zwane nerkowcami odznaczające się delikatnym oraz słodkim smakiem. W warunkach naturalnych występują przede wszystkim w Ameryce Południowej. Są pyszną przekąską podczas wycieczek czy oglądania filmów. Badania mówią, że orzechy mogą zapobiec rozwojowi cukrzycy. Nerkowce wspierają pracę układu sercowo-naczyniowego i zapobiegają podnoszeniu się poziomu cholesterolu i trójglicerydów, a także dbają o nasze naczynia krwionośne. Orzechy nerkowca są także bogatym źródłem bardzo wartościowego białka, oraz witamin (B, E, A) i minerałów (cynk, wapń, potas, magnez).
Afrodyzjak rodem z południowej Ameryki. Świetny produkt i bardzo ważny szczególnie dla mężczyzn. Zawierają bogactwo selenu pierwiastka, który polepsza jakość męskiego nasienia. Drugim organem, który kocha orzechy brazylijskie to mózg i układ nerwowy z uwagi na duże ilości wapnia, magnezu, potasu, który odpowiada za obniżenie ciśnienia. Zlecane jako suplement diety dla kobiet w ciąży ponieważ mają dużą ilość witaminy E - inaczej witamina młodości oraz kwasu foliowego. Zastosowanie w kuchni znajdują w deserach i sałatkach. Świetnie sprawdzają się jako dodatek w ciastach. Z orzechów brazylijskich jest oczywiście wytwarzane masło orzechowe.