

Indeks: SO-BP-046745
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
owoce aceroli
sproszkowane, liofilizowane* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny
OPIS
Ekologiczna acerola
dostępna w formie sproszkowanej stanowi cenne uzupełnienie diety. Poddana
procesowi liofilizacji zachowuje pełnię składników odżywczych.
ZALECANE
SPOŻYCIE
wymieszać 1 łyżeczkę (około 2 g) z ulubionym mlekiem,
jogurtem, sokiem lub dodać do płatków, deserów lub sałatek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1661 kJ / 392 kcal
Tłuszcz - 0,7 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 84 g
w tym cukry - 17
g
Błonnik - 9 g
Białko - 7,9 g
Sól - 0,1 g
Witamina C - 18400 mg
(23000% dziennej referencyjnej wartości spożycia)
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Daktyle to owoce daktylowca. Uprawiane przez ludzi od ponad 8000 lat na terenie Bliskiego Wschodu. Są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Są bezglutenowe