

Indeks: OR-BP-769232
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
płatki migdałowe* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne płatki migdałowe to doskonały produkt do spożywania pod
każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a
także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz
likierów i nalewek owocowych.<?xml:namespace prefix = "o" ns =
"urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
UWAGA
w opakowaniu mogą znajdować się śladowe ilości migdałów gorzkich.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal
Tłuszcz - 54 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g
Węglowodany - 5,4 g
w tym cukry - 4,8 g
Białko - 22 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Orzechy nerkowca zwane nerkowcami odznaczające się delikatnym oraz słodkim smakiem. Są świetną przekąską w czasie wycieczek czy oglądania filmów. Badania mówią, że orzechy mogą zapobiec rozwojowi cukrzycy. Aby pozbyć się zbędnych kilogramów wystarczy regularnie jeść garść orzechów nerkowca. Nerkowce wspierają pracę układu sercowo-naczyniowego i zapobiegają podnoszeniu się poziomu cholesterolu i trójglicerydów, a także dbają o nasze naczynia krwionośne. Dodatkowo, nerkowce to skarbnica wielu witamin i minerałów.
Afrodyzjak rodem z południowej Ameryki. Świetny produkt i bardzo ważny szczególnie dla mężczyzn. Zawierają bogactwo selenu pierwiastka, który polepsza jakość męskiego nasienia. Drugim organem, który kocha orzechy brazylijskie to mózg i układ nerwowy z uwagi na duże ilości wapnia, magnezu, potasu, który odpowiada za obniżenie ciśnienia. Zlecane jako suplement diety dla kobiet w ciąży ponieważ mają dużą ilość witaminy E - inaczej witamina młodości oraz kwasu foliowego. Zastosowanie w kuchni znajdują w deserach i sałatkach. Świetnie sprawdzają się jako dodatek w ciastach. Z orzechów brazylijskich jest oczywiście wytwarzane masło orzechowe.