

Indeks: SO-BP-893370
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
suszone wiśnie*
(99,5%), olej słonecznikowy* (0,5%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne wiśnie
suszone na słońcu to doskonała samodzielna przekąska. Polecamy również jako
dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów oraz
kompotów.
UWAGA
wiśnie sporadycznie mogą
zawierać pestki, bądź ich fragmenty.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1073 kJ / 257 kcal
Tłuszcz - 1,8 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 52 g
w tym cukry - 37
g
Błonnik - 6,9 g
Białko - 4,3 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Daktyle to owoce daktylowca. Uprawiane przez ludzi od ponad 8000 lat na terenie Bliskiego Wschodu. Są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Są bezglutenowe
Daktyle to owoce daktylowca. Uprawiane przez ludzi od ponad 8000 lat na terenie Bliskiego Wschodu. Są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Bezglutenowe suszone daktyle doskonale nadają się jako bakalie do ciast, na przykład keksów. Można je również wykorzystać do potraw z dodatkiem curry oraz jako nadzienie do mięs.
Orzechy nerkowca zwane nerkowcami odznaczające się delikatnym oraz słodkim smakiem. Są dość miękkie, w smaku zbliżone do migdałów, ale, zdaniem wielu, o wiele od nich smaczniejsze. Są świetną przekąską w czasie wycieczek czy oglądania filmów. Badania mówią, że orzechy mogą zapobiec rozwojowi cukrzycy. Nerkowce wspierają pracę układu sercowo-naczyniowego i zapobiegają podnoszeniu się poziomu cholesterolu i trójglicerydów, a także dbają o nasze naczynia krwionośne. Poza tym nerkowce to skarbnica potasu.