

Indeks: OR-HS-958435
Orzechy nerkowca zwane nerkowcami odznaczają się delikatnym oraz słodkim smakiem. Są idealną przekąską w czasie wycieczek czy oglądania filmów. Badania mówią, że orzechy mogą zapobiec rozwojowi cukrzycy. Nerkowce wspierają pracę układu sercowo-naczyniowego i zapobiegają podnoszeniu się poziomu cholesterolu i trójglicerydów, a także dbają o nasze naczynia krwionośne. Poza tym nerkowce to skarbnica potasu, magnezu i cynku. Zachęcamy do zakupu wysokiej jakości orzechów nerkowca w naszym sklepie.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
orzechy nerkowca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2554 kJ / 616 kcal
Tłuszcz: 49 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,0 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 5,0 g
Białko: 21 g
Sól: 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
W zakładzie są przetwarzane orzeszki ziemne, inne orzechy, sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Afrodyzjak rodem z południowej Ameryki. Świetny produkt i bardzo ważny szczególnie dla mężczyzn. Zawierają bogactwo selenu pierwiastka, który polepsza jakość męskiego nasienia. Drugim organem, który kocha orzechy brazylijskie to mózg i układ nerwowy z uwagi na duże ilości wapnia, magnezu, potasu, który odpowiada za obniżenie ciśnienia. Zlecane jako suplement diety dla kobiet w ciąży ponieważ mają dużą ilość witaminy E - inaczej witamina młodości oraz kwasu foliowego. Zastosowanie w kuchni znajdują w deserach i sałatkach. Świetnie sprawdzają się jako dodatek w ciastach. Z orzechów brazylijskich jest oczywiście wytwarzane masło orzechowe.
Afrodyzjak rodem z południowej Ameryki. Świetny produkt i bardzo ważny szczególnie dla mężczyzn. Zawierają bogactwo selenu pierwiastka, który polepsza jakość męskiego nasienia. Drugim organem, który kocha orzechy brazylijskie to mózg i układ nerwowy z uwagi na duże ilości wapnia, magnezu, potasu, który odpowiada za obniżenie ciśnienia. Zlecane jako suplement diety dla kobiet w ciąży ponieważ mają dużą ilość witaminy E - inaczej witamina młodości oraz kwasu foliowego. Zastosowanie w kuchni znajdują w deserach i sałatkach. Świetnie sprawdzają się jako dodatek w ciastach. Z orzechów brazylijskich jest oczywiście wytwarzane masło orzechowe.