

Indeks: SO-BP-112622
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
figi suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne figi mogą stanowić doskonałą przekąskę zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Świetnie nadają się do dosładzania dżemów owocowych. Polecamy jako dodatek do porannej owsianki, ciast, deserów. Na suszonych figach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1086 kJ / 257 kcal
Tłuszcz - 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 54 g
w tym cukry - 48 g
Białko - 3,3 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Daktyle to owoce daktylowca. Uprawiane przez ludzi od ponad 8000 lat na terenie Bliskiego Wschodu. Są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Bezglutenowe suszone daktyle doskonale nadają się jako bakalie do ciast, na przykład keksów. Można je również wykorzystać do potraw z dodatkiem curry oraz jako nadzienie do mięs.
Daktyle to owoce daktylowca. Uprawiane przez ludzi od ponad 8000 lat na terenie Bliskiego Wschodu. Są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Są bezglutenowe
Owoce daktylowca są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone bezglutenowe daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Z suszonych daktyli można zrobić smaczny i zdrowy kompot – nie trzeba dodawać do niego cukru, gdyż same w sobie owoce mają go sporo.