

Indeks: DG-TN-699404
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
suszona
rzodkiew japońska * (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Daikon to
biała japońska rzodkiew. Sengiri to japońskie określenie „pocięte na paski”.
Sengiri daikon jest suszony na słońcu. To suszenie zachodzi tylko wtedy, gdy
jest zimny wiatr, tak że oryginalny słodki, miękki smak zostaje zachowany.
Daeng Sengiri jest pyszny w stosowaniu w sushi, zupach miso lub
sałatkach.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Moczyć przez ok. 10 minut, odsączone kawałki krótko
podsmażyć na oleju, dodać pozostałą po moczeniu wodę i gotować ok. 10 minut.
Doprawić sosem shoyu, octem ryżowym, mirinem i imbirem (opcjonalnie). Połączyć z
innymi warzywami korzeniowymi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1096 kJ / 260 kcal
Tłuszcz: 0
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
Węglowodany: 45
g;
w tym cukry: 23 g;
Błonnik: 18 g;
Białko: 11 g;
Sól:
0,3 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.