Brak zdjęcia

SENGIRI DAIKON (RZODKIEW JAPOŃSKA SUSZONA) BIO 50 g - TERRASANA

Indeks: DG-TN-699404

15,36 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu
Cechy dodatkowe
wegetariańskie
Certyfikat
Ekologiczny
DG-TN-699404
8713576000313


SKŁADNIKI
suszona rzodkiew japońska * (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Daikon to biała japońska rzodkiew. Sengiri to japońskie określenie „pocięte na paski”. Sengiri daikon jest suszony na słońcu. To suszenie zachodzi tylko wtedy, gdy jest zimny wiatr, tak że oryginalny słodki, miękki smak zostaje zachowany. Daeng Sengiri jest pyszny w stosowaniu w sushi, zupach miso lub sałatkach.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć przez ok. 10 minut, odsączone kawałki krótko podsmażyć na oleju, dodać pozostałą po moczeniu wodę i gotować ok. 10 minut. Doprawić sosem shoyu, octem ryżowym, mirinem i imbirem (opcjonalnie). Połączyć z innymi warzywami korzeniowymi.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1096 kJ / 260 kcal
Tłuszcz: 0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
Węglowodany: 45 g;
w tym cukry: 23 g;
Błonnik: 18 g;
Białko: 11 g;
Sól: 0,3 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.