Inspiracje i Przepisy | BioKoala
  • Eko produkty
  • Produkty bezglutenowe
  • Najlepsze eko marki
  • FAIR TRADE
  • Na słodko
  • Wytrawnie
Na słodko, Przepisy  /  30 czerwca 2022

Wegańska Napoleonka bez dodatku cukru

Wegańska Napoleonka bez dodatku cukru
Lato ahhh. Dla mnie to idealny  czas na piknik nad wodą!
Przy takiej temperaturze ciężko jest długo stać w gorącej kuchni.
Dlatego mam dla Was szybki przepis na a’la Napoleonke w wersji wegańskiej BEZ DODATKU CUKRU!
Składniki:
– ciasto francuskie
– 3/4 szklanki erytrytolu
– 1,5 opak. budyniu waniliowego/śmietankowego
– napój roślinny
Przygotowanie:
1. Ciasto francuskie kroimy na dwie równe części i pieczemy przez 9 minut w 210 stopniach.
2. Przygotowujemy budyń zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
3. Studzimy gotowy budyń. (Jeżeli wyjdzie jak za bardzo zbity, możemy zmiksować go z odrobiną masła aby wyszła delikatniejsza konsystencja).
4. Przekładamy budyń na polowe ciasta francuskiego a następnie przykrywamy masę drugą połową ciasta.
5. Wkładamy do lodówki na noc i gotowe.
Smacznego!

Nawigacja wpisu

Kanapka w stylu włoskim #naszybko

Zobacz jeszcze

  • Kanapka w stylu włoskim #naszybko
    Kanapka w stylu włoskim #naszybko
  • Nadziewana pita – domowy fast-food
    Nadziewana pita – domowy fast-food
  • Wegański chlebek bananowy
    Wegański chlebek bananowy
  • Wegańskie Tosty Francuskie na słodko
    Wegańskie Tosty Francuskie na słodko
  • Romantyczne ciastka
    Romantyczne ciastka

Kategorie

  • Na słodko
  • Przepisy
  • Wytrawnie
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Wszystkie prawa zastrzeżone