Lato ahhh. Dla mnie to idealny czas na piknik nad wodą!
Przy takiej temperaturze ciężko jest długo stać w gorącej kuchni.
Dlatego mam dla Was szybki przepis na a’la Napoleonke w wersji wegańskiej BEZ DODATKU CUKRU!
Składniki:
– ciasto francuskie
– 3/4 szklanki erytrytolu
– napój roślinny
Przygotowanie:
1. Ciasto francuskie kroimy na dwie równe części i pieczemy przez 9 minut w 210 stopniach.
2. Przygotowujemy budyń zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
3. Studzimy gotowy budyń. (Jeżeli wyjdzie jak za bardzo zbity, możemy zmiksować go z odrobiną masła aby wyszła delikatniejsza konsystencja).
4. Przekładamy budyń na polowe ciasta francuskiego a następnie przykrywamy masę drugą połową ciasta.
5. Wkładamy do lodówki na noc i gotowe.
Smacznego!
