

Indeks: KA-BP-932551
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego. Ma zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako zdrowszy zamiennik kakao. Jest rośliną naturalną, poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi. Zalecany także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia i fosforu. Karob stanowi idealny dodatek do naszych ciast i ciasteczek, lodów, mleka, różnych słodkich polew, budyniów, domowych czekolad, a także koktajli.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
karob jasny* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1017 kJ/ 241 kcal
Tłuszcz - 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 49 g
w tym cukry - 41 g
Białko - 4,6 g
Sól - 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego zwana także guma karobowa. Jego główne zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych idealny zamiennik kakao. Syrop karabowy idealnie pasuje do wypiekanych przez Państwa ciast, przekąsek. Dla małych dzieci i dorosłych jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne a także na ból ponieważ zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia i fosforu. Nie zawiera substancji pochodzenia zwierzęcego i dlatego polecany jest dla wegan i wegatarian.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego, zwana także gumą karobową. Ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako idealny zamiennik kakao. Jest rośliną naturalną, w związku z tym jest uznawana za bezpieczną dla zdrowia i nie ma żadnych przeciwwskazań dotyczących jej spożycia, a także określonego dopuszczalnego dziennego limitu spożycia. Wykorzystywany w lecznictwie, poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi. Karob jest świetny na kaszel, ma właściwości wykrztuśne, zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia i fosforu.
Karob, czyli inaczej mączka chleba świętojańskiego, ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako idealny zamiennik kakao. Poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi oraz jest świetny na kaszel ze względu na właściwości wykrztuśne. Karob, to naturalne źródło minerałów, w tym między innymi żelaza, wapnia, magnezu i fosforu oraz witamin, a w szczególności witaminy A, D i E oraz tych z grupy B, w tym witaminę B1, B2 i B3.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego zwana także guma karobowa. Jego główne zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako pełnowartościowy, wegański zamiennik kakao, kawy czy czekolady. Można pokruszonego zalać gorącą wodą i wówczas będziemy mieli napój o smaku kakaowym. Karob wykazuje duże zainteresowanie wśród osób uczulonych na kakao i czekoladę. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego, zwany także gumą karobową. Ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako zdrowszy zamiennik kakao. Ma właściwości prozdrowotne, poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi. Karob jest świetny na kaszel, ponieważ ma właściwości wykrztuśne, do tego zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany jest także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia, fosforu i witamin z grupy B.
Karob jest znany także pod nazwą mączki chleba świętojańskiego. Ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako idealny wegański zamiennik kakao i czekolady. Poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi oraz zawiera jedynie naturalne cukry. Karob jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne, zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Karob, to naturalne źródło minerałów, w tym między innymi żelaza, wapnia, magnezu i fosforu oraz witamin, a w szczególności witaminy A, D i E oraz tych z grupy B, w tym witaminę B1, B2 i B3.