Brak zdjęcia

KAROB BIO 200 g - BIO EUROPA

Indeks: KA-BP-189205

7,14 zł
Brutto

Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego, zwana także gumą karobową. Ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako idealny zamiennik kakao. Jest rośliną naturalną, w związku z tym jest uznawana za bezpieczną dla zdrowia i nie ma żadnych przeciwwskazań dotyczących jej spożycia, a także określonego dopuszczalnego dziennego limitu spożycia. Wykorzystywany w lecznictwie, poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi. Karob jest świetny na kaszel, ma właściwości wykrztuśne, zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia i fosforu.

Ilość
Produkt dostępny

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu
Cechy dodatkowe
wegetariańskie
Certyfikat
Ekologiczny
KA-BP-189205
5902983781387
682 Przedmioty


SKŁADNIKI

karob * 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1017 kJ/  241 kcal

Tłuszcz - 0,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g

Węglowodany - 49 g

w tym cukry - 41 g

Białko - 4,6 g

Sól - 0,09 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

 

6 innych produktów w tej samej kategorii:

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.