

Indeks: KA-NM-605898
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
Pełnoziarnista
kasza manna owsiana* (100%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy
manny na 250 ml mleka lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji).
Odmierzamy 250 ml mleka, trochę odlewamy do
szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy
roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy
3-5 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem
owocowym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1378 kJ / 328
kcal
Tłuszcz: 7,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4
g
Węglowodany: 55,7 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 9,7
g
Białko: 10,7 g
Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Na
tej samej lini produkcyjnej wytwarza się produkty z: żyta, pszenicy orkisz,
pszenicy płaskurki oraz pszenicy samopszy
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do Europy trafiła z dalekich Indii. Obecnie jednak jest kojarzona z ternami Europy środkowo-wschodniej także z Polski. Jej zastosowanie w kuchni jest tak szerokie, że pisano na jej temat prace naukowe. Zaleca się przed każdym przygotowaniem dobrze przepłukać pod bieżącą wodą. Zawartości witamin i minerałów to głównie magnez, mangan, żelazo, cynk i miedzi. Kasza gryczana to tzw bomba zdrowotna bo przyczynia się do zmniejszenia stężenia glukozy we krwi, obniża ciśnienie tętnicze i poprawia parametry lipidowe. Super wpływa na układ sercowo-naczyniowy, choćby za sprawą dużej ilości antyoksydantów np rutyny i kwercetyny. Zalecana jest na naszych talerzach dwa razy w tygodniu.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.
Do Europy trafiła z dalekich Indii. Obecnie jednak jest kojarzona z ternami Europy środkowo-wschodniej także z Polski. Jej zastosowanie w kuchni jest tak szerokie, że pisano na jej temat prace naukowe. Zaleca się przed każdym przygotowaniem dobrze przepłukać pod bieżącą wodą. Zawartości witamin i minerałów to głównie magnez, mangan, żelazo, cynk i miedzi. Kasza gryczana to tzw bomba zdrowotna bo przyczynia się do zmniejszenia stężenia glukozy we krwi, obniża ciśnienie tętnicze i poprawia parametry lipidowe. Super wpływa na układ sercowo-naczyniowy, choćby za sprawą dużej ilości antyoksydantów np rutyny i kwercetyny. Zalecana jest na naszych talerzach dwa razy w tygodniu.
Ekologiczna bezglutenowa kasza gryczana niepalona od Bio Planet!
Świetne rozwiązanie dla osób które chorują na celiakię bądź unikają glutenu.
Kasza gryczana niepalona posiada kremową barwę i cechuje się delikatnym i mniej intensywnym smakiem niż kasza palona. Cieszy się coraz większą popularnością, ponieważ jest zdrowa, sycąca, łatwa w przygotowaniu i uniwersalna. Pasuje do dań wegetariańskich, mięsnych, deserów, pierogów czy gołąbków.
Do Europy trafiła z dalekich Indii. Obecnie jednak jest kojarzona z ternami Europy środkowo-wschodniej także z Polski. Jej zastosowanie w kuchni jest tak szerokie, że pisano na jej temat prace naukowe. Zaleca się przed każdym przygotowaniem dobrze przepłukać pod bieżącą wodą. Zawartości witamin i minerałów to głównie magnez, mangan, żelazo, cynk i miedzi. Kasza gryczana to tzw bomba zdrowotna bo przyczynia się do zmniejszenia stężenia glukozy we krwi, obniża ciśnienie tętnicze i poprawia parametry lipidowe. Super wpływa na układ sercowo-naczyniowy, choćby za sprawą dużej ilości antyoksydantów np rutyny i kwercetyny. Zalecana jest na naszych talerzach dwa razy w tygodniu.