

Indeks: KA-HK-697685
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
kaszka
jęczmienna* (50%), kaszka gryczana* (30%), płatki gryczane
rozdrobnione* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kaszki CZARY MAMY to
kaszki, które nie są produktem błyskawicznym. Produkt bez dodatku cukru.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Opakowanie zawiera 10 sugerowanych
porcji.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Przygotuj w naczyniu do gotowania 200 ml wody lub
mleka. Wsyp powoli dwie łyżki kaszki czary mamy. Doprowadź do wrzenia cały czas
mieszająć do uzyskania jednolitej konsystencji i gotuj 2-3 minuty.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1521 kJ / 360,2 kcal
Tłuszcz: 2,41
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,42 g
Węglowodany: 69,25 g
w tym
cukry: 3,62 g
Błonnik: 8,75 g
Białko: 10,88 g
Sól: 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym
miejscu.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.