

Indeks: KA-HK-543125
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
pełnoziarnista
kaszka manna pszenna orkiszowa* (40%), kaszka
z pszenicy samopszy* (30%), kaszka manna z
pszenicy płaskurki (30%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Kaszki CZARY MAMY to
kaszki, które nie są produktem błyskawicznym. Produkt bez dodatku cukru.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Opakowanie zawiera 10 sugerowanych
porcji.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Przygotuj w naczyniu do gotowania 200 ml wody lub
mleka. Wsyp powoli dwie łyżki kaszki czary mamy. Doprowadź do wrzenia cały czas
mieszająć do uzyskania jednolitej konsystencji i gotuj 2-3 minuty.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1332,90 kJ / 317,50 kcal
Tłuszcz: 2,07
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,58 g
Węglowodany: 62,33 g
w tym
cukry: 1,73 g
Błonnik: 8,24 g
Białko: 12,80 g
Sól: 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym
miejscu.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.
Ekologiczna bezglutenowa kasza gryczana niepalona od Bio Planet!
Świetne rozwiązanie dla osób które chorują na celiakię bądź unikają glutenu.
Kasza gryczana niepalona posiada kremową barwę i cechuje się delikatnym i mniej intensywnym smakiem niż kasza palona. Cieszy się coraz większą popularnością, ponieważ jest zdrowa, sycąca, łatwa w przygotowaniu i uniwersalna. Pasuje do dań wegetariańskich, mięsnych, deserów, pierogów czy gołąbków.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.