

Indeks: KA-OF-467308
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
kawa
bezkofeinowa arabika 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Karob jest znany także pod nazwą mączki chleba świętojańskiego. Ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako idealny wegański zamiennik kakao i czekolady. Poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi oraz zawiera jedynie naturalne cukry. Karob jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne, zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Karob, to naturalne źródło minerałów, w tym między innymi żelaza, wapnia, magnezu i fosforu oraz witamin, a w szczególności witaminy A, D i E oraz tych z grupy B, w tym witaminę B1, B2 i B3.
Kraj pochodzenia bardzo aromatycznej i łagodnej bezkofeinowej kawy arabica to Etiopia. W procesie dekofeinizowania używa się tylko i wyłącznie wody oraz dwutlenku węgla. Bukiet zapachu i smaku kawy bezkofeinowej zadowoli każdego kto nie może spożywać kofeiny. Producent podaje, że zawartość kofeiny to około 0,01%.