

Indeks: KA-CM-058790
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
Kawa mielona
arabica* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt pakowano w
atmosferze ochronnej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do
filiżanki wsypać 8-10 g kawy i zalać wrzącą wodą.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu najlepiej przechowywać kawę szczelnie
zamkniętą w dolnej części lodówki.
Karob jest znany także pod nazwą mączki chleba świętojańskiego. Ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako idealny wegański zamiennik kakao i czekolady. Poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi oraz zawiera jedynie naturalne cukry. Karob jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne, zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Karob, to naturalne źródło minerałów, w tym między innymi żelaza, wapnia, magnezu i fosforu oraz witamin, a w szczególności witaminy A, D i E oraz tych z grupy B, w tym witaminę B1, B2 i B3.
Kraj pochodzenia bardzo aromatycznej i łagodnej bezkofeinowej kawy arabica to Etiopia. W procesie dekofeinizowania używa się tylko i wyłącznie wody oraz dwutlenku węgla. Bukiet zapachu i smaku kawy bezkofeinowej zadowoli każdego kto nie może spożywać kofeiny. Producent podaje, że zawartość kofeiny to około 0,01%.