SKŁADNIKIekologiczne ziarna kawy arabica i robusta. Minimum 85 % ziaren kawy arabica. Składniki wprowadzone do obrotu zgodnie ze standardami Fairtrade. Ogółem 100 %. OPISKawa dla miłośników mocnego espresso. Kraj pochodzenia kawy: Uganda, Peru, Demokratyczna Republika Konga.Ziarna kaw ciemno palonych są ciemnobrązowe, a czasem nawet prawie czarne. Ciemne palenie kawy nadaje jej gorzkawy, czekoladowy smak. W porównaniu do kaw jasno palonych oryginalne nuty smakowe kawy zastępowane są głębią uzyskaną poprzez wypalanie. Kawa pod espresso jest zazwyczaj ciemno palona i ma dosyć gorzki smak. To dlatego espresso stało się bazą dla kaw z dużą ilością cukru i MLEKA np. Latte. Stopień wypalenia - 3/3Intensywność - 5/5SPOSÓB PRZYGOTOWANIADo filiżanki wsypać ok 10 g kawy i zalać wrzącą wodą. Kawa nadaje się również do zaparzania w ekspresie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w zacienionym miejscu