Brak zdjęcia

MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) BIO 1 kg - BIO PLANET

Indeks: MI-BP-686270

9,29 zł
Brutto

Mąka durum zwana też semoliną to mąka lub kasza o żółtej barwie otrzymywana z pszenicy o nazwie durum. Główny wykorzystywana do produkcji kuskusu lub makaronu. Semolina posiada liczne wartości odżywcze i jest zdrowszym zamiennikiem mąki przennej. Zalecana dla osób z problemami trawiennymi, chorych na cukrzycę a także dla osób z problemami układu krążenia. Uwaga semolina zawiera gluten, czasami zdarza się, że jest tolerowana przez osoby chore na celiakią (posiada białka glutenowe: gliadynę i gluteninę. Mąka durum zawiera miedź, fosfor, żelazo, magnez a także witaminę B1, kwas pantotenowy czy foliany. Produkty z mąki durum mają niższy indeks glikemiczny niż wykonane zwykłej mąki

Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

SKŁADNIKI

 

mąka z pszenicy durum (semolina)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

 

Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W  100 g

Wartość energetyczna - 1485 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,8 g
Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0,4 g
Białko - 13 g
Sól - 0 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

MI-BP-686270
5902175869824
518 Przedmioty

Opis

Cechy dodatkowe
wegetariańskie
Certyfikat
Ekologiczny

16 innych produktów w tej samej kategorii: