Brak zdjęcia

MĄKA ŻYTNIA TYP 960 BIO 1 kg - BIO PLANET

Indeks: MI-BP-136926

7,00 zł
Brutto

Bardzo popularna mąka w historii naszego kraju. Jest podstawą mąką do zaczynów na chleb żytni a także do wypieku chleba mieszanego, bułek, bagietek czy innych produktów cukierniczych. Idealna do przygotowania zakwasu na  żurek lub barszcz biały. Posiada idealne zdolności fermentacyjne, daje nam niesamowity piękny aromat. Można ją stosować jako dodatek do naleśników, ciasteczek oraz ciast żytnich.

Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

SKŁADNIKI

mąka żytnia typ 960* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

Ekologiczna mąka żytnia typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1395 kJ / 330 kcal

Tłuszcz - 1,1 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g

Węglowodany - 69 g

w tym cukry - 6,8 g

Białko - 6,9 g

Sól - 0 g

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

MI-BP-136926
5907814660220
1000 Przedmioty

Opis

Cechy dodatkowe
wegetariańskie
Certyfikat
Ekologiczny

16 innych produktów w tej samej kategorii: