

Indeks: MI-EK-865155
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
Ekologiczna mąka kokosowa o charakterystycznym posmaku i zapachu kokosa. Bogate źródło błonnika i białka. Ze względu na niską zawartość cukrów prostych, polecana jest dla diabetyków i osób będących na diecie redukcyjnej. Obniża poziom cukru we krwi. Polecana do wypieków, ciast, koktajli, naleśników oraz jako zagęszczacz. | |
Skład: | *Mąka kokosowa 100 % * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych. |
Warunki przechowywania: | Przechowywać w suchy i chłodnym miejscu |
Możliwe alergeny: | może zawierać gluten, sezam, soję i orzechy. |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G: | |
Wartość energetyczna (kJ/kcal): | 1772/422 |
Białko (g): | 18,1 |
Węglowodany (g): | 54,0 g |
W tym cukry (g): | 23,2 g |
Tłuszcz (g): | 12,0 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): | 11,5 g |
Sól (g): | 0,15 g |
Bardzo popularna mąka w historii naszego kraju. Jest podstawą mąką do zaczynów na chleb żytni a także do wypieku chleba mieszanego, bułek, bagietek czy innych produktów cukierniczych. Idealna do przygotowania zakwasu na żurek lub barszcz biały. Posiada idealne zdolności fermentacyjne, daje nam niesamowity piękny aromat. Można ją stosować jako dodatek do naleśników, ciasteczek oraz ciast żytnich.