MARANTA - SKROBIA Z KORZENIA BEZGLUTENOWA BIO 150 g - TERRASANA

MARANTA - SKROBIA Z KORZENIA BEZGLUTENOWA BIO 150 g - TERRASANA

Indeks: SK-TN-820765

14,11 zł
Brutto
Ilość
Produkt dostępny

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu (deklaracja)/glutenu (w składnikach)
Cechy dodatkowe
wegetariański/wegański
Certyfikat
certyfikat bio
SK-TN-820765
8713576100280
66 Przedmioty


SKŁADNIKI100 % maranta (skrobia z korzenia)* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMaranta trzcinowa jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw:  klarownych zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek, budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych. Działa w minusowych temperaturach i zapobiega tworzeniu się kryształków lodu w zamrażanych produktach. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1535 kJ / 362 kcalTłuszcz: 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 88,2 gw tym cukry: 0 g Błonnik: 3,4 gBiałko: 0,3 gSól: 0 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, a następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.