MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA PROTEINOWA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - POPCROP

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA PROTEINOWA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - POPCROP

Indeks: MI-PP-449318

16,48 zł
Brutto
Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu (deklaracja)/glutenu (w składnikach)
Cechy dodatkowe
wegetariański/wegański
Certyfikat
certyfikat bio
MI-PP-449318
5907652545116
44 Przedmioty


SKŁADNIKIpłatki owsiane bezglutenowe*, mąka owsiana bezglutenowa*,  mąka z fasoli*, siemię lniane*, płatki teff*, białko z grochu*, chia - nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), pestki dyni*, babka jajowata*, mąka teff*, sól himalajska (*certyfikowany składik ekologiczny) OPISWegański chleb, który jest źródłem wapnia i potasu oraz jest bogaty w błonnik, żelazo, magnez, fosfor i cynk. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g   Wartość energetyczna: 1536 kJ / 367 kcalTłuszcz: 11 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 gWęglowodany: 38 gw tym cukry: 2,4 g    Białko: 21 gSól: 1,2 gŻelazo: 7,5 mg (53 %)**Magnez: 168 mg (45 %)**Fosfor: 523 mg (75 %)**Cynk: 3,6 mg (36 %)**Wapń: 128 mg (16 %)**Potas: 539 mg (27 %)**[** dzienna referencyja wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)]SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Nagrzać piekarnik do 190 stopni Celsjusza2. Foremkę (keksówkę 10 x 20 cm) wyłóżyć papierem do pieczenia3. Przygotować dużą miskę i przesypać do niej mieszankę4. Dolać 450 ml mocno gazowanej wody i intensywnie wymieszać5. Wymieszane ciasto od razu przełożyć do przygotowanej foremki6. Włożyć do piekarnika i piec przez 1,5 godziny7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremki, owinąć bawełnianą ściereczką i pozostawić do całkowitego wystudzeniaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim dostępem promieni słonecznych.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Komentarze

Napisz swoją opinię

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA PROTEINOWA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - POPCROP