MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA 5 ZIAREN BEZGLUTENOWA BIO 475 g - BAUCK HOF

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA 5 ZIAREN BEZGLUTENOWA BIO 475 g - BAUCK HOF

Indeks: MI-BH-069052

16,17 zł
Brutto
Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu (deklaracja)/glutenu (w składnikach)
Cechy dodatkowe
wegetariański/wegański
Certyfikat
certyfikat bio
MI-BH-069052
4015637001678
190 Przedmioty


SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia kukurydziana*, płatki ryżowe pełnoziarniste*, mąka jaglana pełnoziarnista*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), komosa ryżowa ekspandowana*, mąka kukurydziana*, płatki gryczane*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa  (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1443 kJ / 341 kcal Tłuszcz: 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 gWęglowodany: 72 gw tym cukry: 1,0 gBłonnik: 4,4 gBiałko: 6,3 gSól: 2,3 g  INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać soje, orzechy, nasiona sezamu oraz łupin.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Nagrzać piekarnik do temperatury 225 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół2. Mieszankę wymieszać z 475 ml letniej wody za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego3. Mieszać ciasto do wyrobienia4. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem (25 x 10 cm) formy do pieczenia 5. Powierzchnię wygładzić łyżką zwilżoną w wodzie, następnie posmarować ją olejem 6. Ciasto naciąć na środku za pomocą noża zanurzonego w roztopionym tłuszczu. Chleb piec w nagrzanym piekarniku do 225 stopni Celsjusza przez 50-60 minut 7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremy i pozostawić go do wystudzenia. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.