

Indeks: MZ-BM-017145
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
100% mąka żytnia razowa typ 2000*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1479 kJ / 350 kcal
Tłuszcz: 1,49
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,20 g
Węglowodany: 73,22 g
w tym
cukry: 2,00 g
Błonnik: 10,28 g
Białko: 5,71 g
Sól: 0,025 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
Makaron orkiszowy świderki la bio idea wytwarzany jest z mąki orkiszowej, która jest certyfikowanym składnikiem ekologicznym. Nie posiada sztucznych dodatków i konserwantów. Doskonale komponuje się z sosami, sałatkami, daniami mięsnymi. Stanowi też świetną bazę do potraw jarskich. Orkisz jest cenionym składnikiem, który wzmacnia organizm, reguluje poziom cholesterolu, a także zapobiega tworzeniu się kamieni żółciowych i schorzeń wątroby.
Makaron orkiszowy spaghetti luksusowy wytwarzany jest z mąki orkiszowej, bez dodatku jaj i soli oraz bez sztucznych dodatków i konserwantów. Świetnie komponuje się z sosami, sałatkami, daniami mięsnymi. Stanowi też świetną bazę do potraw wegetariańskich i wegańskich. Orkisz jest cenionym składnikiem, który wzmacnia organizm, reguluje poziom cholesterolu, a także zapobiega tworzeniu się kamieni żółciowych i schorzeń wątroby.
Makaron penne to jeden z najpopularniejszych i najchętniej wybieranych makaronów na świecie. Można go podać z mięsem, owocami morza, z warzywami, czy nawet na słodko. Ma kształt krótkich, ściętych pod kątem rurek i pochodzi z południowych Włoch. Ekologiczny makaron penne wykonany z semoliny to produkt zdrowy, niskokaloryczny i bogaty w wartości odżywcze. Warto jest go włączyć do diety ze względu na dużą ilość cynku, fosforu, manganu, miedzi, potasu, wapnia i żelaza. Zawiera również błonnik, kwas foliowy, witaminy z grupy B.