

Indeks: MP-TN-125141
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka
pszenna pełnoziarnista*, sól morska (* certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny, makaron
Udon wykonany w 100% z pszenicy. Pyszny japoński makaron spaghetti, świetnie
pasuje do kuchni europejskiej. Idealny do zup (np. miso), sałatek, dań z woka.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać makaron i gotować
przez 10-11 minut. Odcedź makaron udon w durszlaku i opłucz zimną
wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1460 kJ / 344 kcal
Tłuszcz - 2,1 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 65,7 g
w tym cukry -
1,1 g
Białko - 13,5 g
Sól - 1,9 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Firma Niro jest producentem makaronu orkiszowego na łazanki. Makaron ten wytwarzany jest z certyfikowanej mąki orkiszowej. Brak jaj i soli oraz brak sztucznych dodatków i konserwantów. Doskonale komponuje się z kapustą, mięsem i warzywami. Stanowi też świetną bazę do potraw jarskich. Orkisz wzmacnia organizm, reguluje poziom cholesterolu, a także zapobiega tworzeniu się kamieni żółciowych i schorzeń wątroby.
Makaron semolinowy spaghetti to ekologiczny produkt wyrabiany rzemieślniczo z certyfikowanej mąki z pszenicy durum. Niepowtarzalny smak i aromat zyskuje dzięki bardzo długiemu suszeniu. Jest to tradycyjny wyrób włoskiej miejscowości Gragnano, która położona jest malowniczo przy Neapolu. Ekologiczny makaron semolinowy spaghetti wniesie do Twojej kuchni smak i klimat słonecznej Italii. Długie i cienkie makarony doskonale sprawdzą się z aromatycznymi sosami na bazie pomidorów, oliwy i czosnku.
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy