

Indeks: MZ-LB-748639
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
semolina z pszenicy durum*,
woda, pomidory w proszku* (2%), szpinak w proszku* (2%) (*składniki
ekologiczne).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować wodę z solą.
Wsypać makaron i gotować 7 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1532 kJ / 362 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 74,0 g
w tym
cukry: 3,3 g
Błonnik: 5,0 g
Białko: 10,5 g
Sól: <
0,04 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Razowy makaron orkiszowy bartolini gniazda wytwarzany jest z mąki orkiszowej typu 2000. Mąka jest oczywiście certyfikowanym składnikiem ekologicznym. Nie posiada sztucznych dodatków i konserwantów, dzięki czemu makaron razowy BIO jest lekki i łatwostrawny. Doskonale komponuje się z sosami, sałatkami, daniami mięsnymi. Stanowi też świetną bazę do potraw jarskich. Orkisz jest cenionym składnikiem, który wzmacnia organizm, reguluje poziom cholesterolu, a także zapobiega tworzeniu się kamieni żółciowych i schorzeń wątroby.
Makaron semolinowy spaghetti to ekologiczny produkt wyrabiany rzemieślniczo z certyfikowanej mąki z pszenicy durum. Niepowtarzalny smak i aromat zyskuje dzięki bardzo długiemu suszeniu. Jest to tradycyjny wyrób włoskiej miejscowości Gragnano, która położona jest malowniczo przy Neapolu. Ekologiczny makaron semolinowy spaghetti wniesie do Twojej kuchni smak i klimat słonecznej Italii. Długie i cienkie makarony doskonale sprawdzą się z aromatycznymi sosami na bazie pomidorów, oliwy i czosnku.
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy