Brak zdjęcia

MAKARON (Z PŁASKURKI PEŁNOZIARNISTY) SPAGHETTI BIO 500 g - RUSTICHELLA DABRUZZO

Indeks: MP-RD-072122

17,51 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Cechy dodatkowe
wegetariańskie
Certyfikat
Ekologiczny
MP-RD-072122
8009452226015


SKŁADNIKI
mąka z pszenicy płaskurki (Triticum Dicoccum) pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS
Płaskurka jest uważana za najstarszą odmianę uprawianej pszenicy. Spaghetti w tej wersji jest idealne z sosem „all la Arrabbiata” lub sosem „Pomodoro e Basilico” . Makaron Rustichella produkowany jest tradycyjnym rzemieślniczym sposobem tzn. wolno suszony w temperaturze  45-50 st. C. dzięki czemu zachowuje swoje wartości odżywcze i smakowe, nie rozgotowuje się, ma niższy indeks glikemiczny Wyciskany jest przez formy z brąz co zapewnia mu chropowatą powierzchnię i powoduje że sos nie spływa na dno talerza a pozostaje na jego powierzchni.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1439 kJ/339 kcal;
Tłuszcz: 2,65 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g;
Węglowodany: 64,3 g,
w tym cukry: 2,5 g;
Błonnik: 6,8 g;
Białko: 14,5 g;
Sól: 0,018 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 litr, lekko osolonej  wody na każde 100 g makaronu. Gotować 8-10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu odcedzić i przelać zimną wodą.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego i ciepła.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.