Brak zdjęcia

MAKARON (SEMOLINOWY SENATORE CAPPELLI) SPAGHETTI BIO 500 g - RUSTICHELLA DABRUZZO

Indeks: MP-RD-850173

12,53 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Cechy dodatkowe
wegetariańskie
Certyfikat
Ekologiczny
MP-RD-850173
8009452227258


SKŁADNIKI
ekologiczna semolina z pszenicy durum Senatore Cappelli, woda


OPIS

Makaron Spaghetti wykonany wyłącznie z organicznej semoliny z pszenicy durum „Senatore Cappelli” oraz górskiej wody. Makaron ten jest idealny do sosów na bazie ryb lub z klasycznym „Pesto alla Genovese”.

Makaron Rustichella produkowany jest tradycyjnym rzemieślniczym sposobem tzn. wolno suszony w temperaturze  45-50 st.C. dzięki czemu zachowuje swoje wartości odżywcze i smakowe, nie rozgotowuje się, ma niższy indeks glikemiczny. Wyciskany jest przez formy z brązu co zapewnia mu chropowatą powierzchnię i powoduje, że sos nie spływa na dno talerza a pozostaje na jego powierzchni.


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1490 kJ/ 351 kcal;
Tłuszcz: 1,38 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g;
Węglowodany: 73 g;
w tym cukry: 3,8 g;
Błonnik: 2,8 g;
Białko: 12 g;
Sól: 0,01 g.


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1litr lekko osolonej wody na każde 100 g makaronu. Gotować 9-11 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i przelać zimną wodą.


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego i ciepła.













16 innych produktów w tej samej kategorii:

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.