

Indeks: NI-AN-988903
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda, ryż
basmati* (17%), olej słonecznikowy*, algi morskie Lithothamnium calcareum
(0,4%), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Napój ryżowy Basmati
ma oryginalny smak i zapach. Jest idealny do orzeźwiających napojów, na
śniadanie do płatków, kawy oraz w kuchni do przygotowania ciast, kremów i
koktajli.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem wstrząsnąć.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 246 kJ / 58 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 13 g
w tym cukry -
6,6 g
Białko - 0,2 g
Sól - 0,1 g
Wapń - 120 mg - (15% dziennej
referencyjnej wartości spożycia)
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu
przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Napój owsiany inaczej zwany mlekiem owsianym nie ma nic wspólnego z tradycyjnym mlekiem krowim. Mleko owsiane zostało wynalezione przez Szwedów i w latach 90-tych ubiegłego stulecia zagościło na stoły. Do tej pory stanowi ważny element kuchni szwedzkiej i znajduje fanów wśród ludzi z problemami tolerancji laktozy czy alergików. Napój owsiany jest niskobiałkowym, niskotłuszczowym produktem. Jest bogaty w węglowodany oraz w błonnik i cenne aminokwasy. Idealnie nadaje się jako zamiennik typowego mleka na pyszne śniadanie z dodatkiem prawdziwego musli. Jest bezpieczne dla dzieci. Wspiera układ nerwowy oraz metabolizm. Uwaga posiada bogactwo witamin z grupy B. Furorę robi wśród klientów wegańskich i wegetariańskich. Głównie stosowane do naleśników, lodów, zabielacz do deserów czy zup.