

Indeks: NI-DN-543023
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
sok z brzozy*
96%, sok z cytryny* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Sok z brzozy „oskoła”
pozyskiwany jest przez ludzi wiosną, od tysięcy lat. Działa jako napój
oczyszczający i wzmacniający, zawiera sole mineralne i witaminy z grupy A.
Zbieramy go w podlaskich lasach w okolicy Puszczy Białowieskiej i jest to
prawdopodobnie jedyny sok dostępny na rynku zebrany z polskich brzóz. Nasz sok
posiada certyfikat ekologiczny nie tylko dlatego, że zbierany jest w czystym
środowisku, ale także dlatego, że przy pozyskiwaniu go, nie wyrządzamy szkody
drzewom.
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 17 kJ / 4 kcal
Tłuszcz: 0
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym
cukry: 0,1 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać suchym i chłodnym
miejscu.
Napój owsiany inaczej zwany mlekiem owsianym nie ma nic wspólnego z tradycyjnym mlekiem krowim. Mleko owsiane zostało wynalezione przez Szwedów i w latach 90-tych ubiegłego stulecia zagościło na stoły. Do tej pory stanowi ważny element kuchni szwedzkiej i znajduje fanów wśród ludzi z problemami tolerancji laktozy czy alergików. Napój owsiany jest niskobiałkowym, niskotłuszczowym produktem. Jest bogaty w węglowodany oraz w błonnik i cenne aminokwasy. Idealnie nadaje się jako zamiennik typowego mleka na pyszne śniadanie z dodatkiem prawdziwego musli. Jest bezpieczne dla dzieci. Wspiera układ nerwowy oraz metabolizm. Uwaga posiada bogactwo witamin z grupy B. Furorę robi wśród klientów wegańskich i wegetariańskich. Głównie stosowane do naleśników, lodów, zabielacz do deserów czy zup.
Napój owsiany inaczej zwany mlekiem owsianym nie ma nic wspólnego z tradycyjnym mlekiem krowim. Mleko owsiane zostało wynalezione przez Szwedów i w latach 90-tych ubiegłego stulecia zagościło na stoły. Do tej pory stanowi ważny element kuchni szwedzkiej i znajduje fanów wśród ludzi z problemami tolerancji laktozy czy alergików. Napój owsiany jest niskobiałkowym, niskotłuszczowym produktem. Jest bogaty w węglowodany oraz w błonnik i cenne aminokwasy. Idealnie nadaje się jako zamiennik typowego mleka na pyszne śniadanie z dodatkiem prawdziwego musli. Jest bezpieczne dla dzieci. Wspiera układ nerwowy oraz metabolizm. Uwaga posiada bogactwo witamin z grupy B. Furorę robi wśród klientów wegańskich i wegetariańskich. Głównie stosowane do naleśników, lodów, zabielacz do deserów czy zup.