

Indeks: NI-BP-932700
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
len złoty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne nasiona lnu znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane polecamy mielić i używać jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, sałatek, musli, zup oraz jako składnik chleba i ciast. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1901 kJ / 461 kcal
Tłuszcz - 31 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,0 g
Węglowodany - 2,0 g, w tym cukry - 1,6 g
Białko - 24 g
Sól - 0,15 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.
Dobry film w domu plus dobra przekąska czyli popcorn taki sam jak w kinie. Ekologiczne ziarno kukurydzy jest idealną przekąską dla dorosłych, dzieci czy seniorów. Ma o wiele mniejszą kaloryczność niż ziemniaczane chipsy i dlatego zalecane jest dla ludzi z nadwagą. Ma uznanie wśród klientów na diecie bezglutenowej i bezcukrowej. Bardzo często ziarno kukurydzy znajduje zastosowanie w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej.