Brak zdjęcia

SŁONECZNIK ŁUSKANY BIO 4 kg - HORECA

Indeks: NI-HP-561281

46,55 zł
Brutto

Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.

Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu
Cechy dodatkowe
wegetariańskie
Certyfikat
Ekologiczny
NI-HP-561281
5907738155765
79 Przedmioty


SKŁADNIKI

słonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczne ziarno słonecznika doskonale sprawdzi się jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do sałatek, deserów, zup, wypieków.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna -  2458 kJ / 594 kcal

Tłuszcz - 49 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,7 g

Węglowodany - 12 g,

w tym cukry - 0,5 g

Białko - 23 g

Sól - 0 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Komentarze

Napisz swoją opinię

SŁONECZNIK ŁUSKANY BIO 4 kg - HORECA

Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.