

Indeks: OT-BP-647864
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
otręby gryczane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne otręby gryczane powstają podczas przemiału gryki na kaszę gryczaną. W skład otrąb wchodzi głównie zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna, tj. okrywa owocowo - nasienna. Otręby doskonale smakują z przetworami mlecznymi. Mogą stanowić dodatek do musli, płatków, zup, sałatek i sosów. Polecamy również zastąpienie otrębami części mąki w domowych wypiekach i potrawach mącznych. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1659 kJ / 392 kcal
Tłuszcz - 2,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 75 g, w tym cukry - 2,6 g
Białko - 12 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe