

Indeks: PS-BR-617304
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
kukurydza*,
substancja przeciwzbrylająca: lecytyna słonecznikowa* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne płatki kukurydziane poddane lekkiemu procesowi prażenia stanowią idealny dodatek do mleka, napoju zbożowego lub jogurtu. Pyszne także jako samodzielna przekąska.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1583 kJ / 373 kcal
Tłuszcz - 1,3 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 82 g,
w
tym cukry - 1,3 g
Błonnik - 3,6 g
Białko - 7,0 g
Sól - 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe.