

Indeks: MU-BR-771589
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
płatki
owsiane*, płatki żytnie*, płatki
jęczmienne*, płatki orkiszowe*, orzechy włoskie*,
słonecznik łuskany*, chipsy kokosowe*, sezam biały łuskany*,
płatki migdałowe*, orzechy laskowe*, len brązowy*, pestki dyni ciemnozielone*
(*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość owoców
15%.
OPIS
Ekologiczne musli orzechowe
to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Przed spożyciem zalecamy poddać
musli krótkotrwałej obróbce cieplnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna 1857 kJ/ 445 kcal
Tłuszcz - 22 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone - 4,8 g
Węglowodany - 44 g
w tym cukry - 1,3 g
Błonnik - 11
g
Białko - 13 g
Sól - 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może
zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, soję.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe