

Indeks: CC-TN-753043
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
ryż brązowy*,
sezam czarny*, sos sojowy tamari* (ziarna
soi*, woda, sól morska, koji ferment) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowe
krakersy idealnie sprawdzą się jako dodatek do zup oraz jako samodzielna
przekąska.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1960 kJ / 469 kcal
Tłuszcz
- 23,0 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone - 3,5 g
Węglowodany - 46,5 g
w tym cukry -
1,0 g
Błonnik - 4,2 g
Białko - 9,0 g
Sól - 1,1 g
INFORMACJA
ALERGENNA
może zawierać jaja, ryby, skorupiaki
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywac szczelnie zamkniete w
zacienionym miejscu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Ta w zalewie po odsączeniu idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.