

Indeks: MB-TN-411005
Ekologiczny i certyfikowany makaron ryżowy razowy to zdrowa alternatywa dla makaronu pszennego. Dodatki imbiru oraz mąki z dyni nadają mu niepowtarzalnego smaku, który doskonale komponuje się z wieloma daniami. Jego głównym składnikiem jest mąka z ryżu brązowego, która bogata jest w błonnik, minerały, przeciwutleniacze i witaminy z gruby B. BIO makaron ryżowy razowy jest znakomitą bazą do potraw kuchni chińskiej, takich jak dań z woka, a także zup z makaronem, pesto czy sałatek. Produkt bezglutenowy.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka z ryżu brązowego*, mąka z dyni* (5%), imbir* (0,5%), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron na sitku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1449 kJ / 345 kcal
Tłuszcz - 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 65,5 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 5,5 g
Białko - 10,9 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sezam, soję i orzeszki ziemne
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Bardzo często jest gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Zalet imbiru chyba nie trzeba opisywać. Jego właściwości lecznicze są bardzo szerokie i można o nich poczytać w przekazach z dalekiej Azji. Kandyzowany imbir w gorzkiej czekoladzie to idealna przekąska dla ludzi szukających nowych smaków. Warto tą przekąskę przemycać na każdej imprezie urodzinowej dla dzieci osób starszych. Estetycznie wygląda podana na białym talerzu. Aromat i smak tej przekąski potrafi zadziwić. Delikatne szczypanie w język ze słodką nutą przełamaną czekoladą powoduje uśmiech na twarzy każdego. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego.
Typowy lizak to może cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe