

Indeks: CC-BC-211486
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
ryż*,
olej słonecznikowy*, szpinak* (1,8%), por* (1,5%), sól morska, cebula*, pieprz*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowe
chrupki ryżowe o smaku szpinaku i pora.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1754 kJ / 419
kcal
Tłuszcz: 16,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4
g
Węglowodany: 56,3 g
W tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 9,1
g
Białko: 7,0 g
Sól: 1,1 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą) i orzechy
ziemne
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Budyń to smaczna i szybka przekąska dla każdego. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Konserwowa idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Bardzo często jest gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jak składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też sałatki. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.