

Indeks: SA-LM-480797
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda,
soja*, sól morska (10,3%), alkohol*, Aspergillus oryzae
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt odpowiedni
dla wegan. Tradycyjnie Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup,
makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z
octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Produkt
pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 405 kJ / 96 kcal
Tłuszcz - 0
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 5,3 g
w tym
cukry - 1,7 g
Błonnik - 0,9 g
Białko - 12 g
Sól - 10,3
g
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Konserwowa idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Nasze zdrowe lizaki malinowe składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego oraz soków malinowego i jabłkowego. To smaki uwielbiane przez wszystkich. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu, barwników, emulgatorów oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegetarian, a także osób zwracających uwagę na skład spożywanych produktów.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci, do tego nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Tego produktu nie trzeba za bardzo przedstawiać dzieciom. Każdy z nas pamięta z dzieciństwa lizaki pod każdą postacią. Lizak Cocoa to czekolada połączona dobrym cukrem z kwiatu palmy kokosowej do tego sproszkowany napój kokosowy, który załatwia sprawę. Rodzice bardzo często kupują tą przekąskę dla dzieci na wycieczki. Produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Producent dla tego produktu postarał się o certyfikat dla wegan.