

Indeks: SA-LM-096427
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda,
soja*, sól morska, alkohol, Aspergillus oryzae
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tradycyjne Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs,
zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z
octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Produkt
pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 346 kJ / 82 kcal
Tłuszcz -
0,20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 5,80 g
w tym
cukry - 1,7 g
Błonnik - 0,9 g
Białko - 10,30 g
Sól - 13
g
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o świetnych właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Stosowana w kuchni pod różną postacią - jako gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją do gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. W kuchni wykorzystywana na wiele sposobów, bywa gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.