

Indeks: NI-NN-147949
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda, ryż* 9%,
olej słonecznikowy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*,
guma guar*, guma gellan, sól morska (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Doskonale nadaje się
do gotowania i pieczenia. Produkt UHT.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Produkt może być stosowany na zimno lub na gorąco.
Wstrząsnąć przed spożyciem. Nie nadaje się do ubijania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna - 390 kJ / 94 kcal
Tłuszcz - 7,0
g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g,
kwasy tłuszczowe
jednonienasycone - 1,7 g,
kwasy tłuszczowe wielonienasycone
- 4,5 g
Węglowodany - 7,2 g,
w tym cukry - 4,1 g;
Błonnik - 0,6 g
Białko - 0,2 g
Sól - 0,11 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać 4 dni w warunkach
chłodniczych.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Konserwowa idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Podobnie jak inne rośliny strączkowe, ciecierzyca jest bardzo bogatym źródłem białka: w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Budyń to smaczna i szybka przekąska dla każdego. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego zwana także guma karobowa. Jego główne zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako pełnowartościowy, wegański zamiennik kakao, kawy czy czekolady. Można pokruszonego zalać gorącą wodą i wówczas będziemy mieli napój o smaku kakaowym. Karob wykazuje duże zainteresowanie wśród osób uczulonych na kakao i czekoladę. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię.
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady w połączeniu z napojem ryżowy posłodzona erytrytolem daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu. Jedyna wada batonu fudgio jest taka, że spożyty w dużych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.