

Indeks: NI-NN-147949
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda, ryż* 9%,
olej słonecznikowy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*,
guma guar*, guma gellan, sól morska (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Doskonale nadaje się
do gotowania i pieczenia. Produkt UHT.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Produkt może być stosowany na zimno lub na gorąco.
Wstrząsnąć przed spożyciem. Nie nadaje się do ubijania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna - 390 kJ / 94 kcal
Tłuszcz - 7,0
g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g,
kwasy tłuszczowe
jednonienasycone - 1,7 g,
kwasy tłuszczowe wielonienasycone
- 4,5 g
Węglowodany - 7,2 g,
w tym cukry - 4,1 g;
Błonnik - 0,6 g
Białko - 0,2 g
Sól - 0,11 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać 4 dni w warunkach
chłodniczych.
Typowy lizak to może cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.