

Indeks: MI-BP-187553
Maka amarantusowa to zmielone ziarna amarantusa zwanego też szarłatem. Nasiona amarantusa są małe, zawierają bardzo dużo witamin i aminokwasów oraz dobrze przyswajalnego białka. Nie zawierają glutenu. Idealna mąka do wypieków różnego rodzaju ciast, przekąsek i jako dodatek do sosów. Amarantus to także naturalny antybiotyk dodatkowo ma działanie grzybobójcze. Kobiety w ciąży powinny włączyć do swojej diety dania z amarantusem, ponieważ zawiera on kwas foliowy. Zalecany dla diabetyków z uwagi ma niski indeks glikemiczny i zawiera cukry złożone, które nie podnoszą poziomu cukru we krwi.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka amarantusowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do ciast, ciasteczek, słodkich naleśników, racuchów, makaronów oraz jako cenny dodatek do chleba.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1665 kJ / 395 kcal
Tłuszcz - 7,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,1 g
Węglowodany - 62 g
w tym cukry - 0,5 g
Białko - 16 g
Sól - 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.