

Indeks: MI-BP-542177
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka jaglana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. .
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1536 kJ/ 363 kcal
Tłuszcz - 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 69 g
w tym cukry - 1,5 g
Białko - 11 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego, zwany także gumą karobową. Ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako zdrowszy zamiennik kakao. Ma właściwości prozdrowotne, poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi. Karob jest świetny na kaszel, ponieważ ma właściwości wykrztuśne, do tego zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany jest także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia, fosforu i witamin z grupy B.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe