

Indeks: MI-BP-542177
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka jaglana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. .
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1536 kJ/ 363 kcal
Tłuszcz - 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 69 g
w tym cukry - 1,5 g
Białko - 11 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Budyń to idealne danie dla każdego człowieka. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować smaczne danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Tradycyjny proszek do pieczenia zawsze ma jakieś polepszacze, konserwanty, barwniki sztuczne oraz cukry. Bezglutenowy proszek do pieczenia firmy Amylon w swoim składzie zawiera głównie certyfikowaną ekologiczną skrobię z kukurydzy. Jest idealny do wszelakich domowych wypieków. Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje zastosowanie w diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Polecany jest także dla osób na diecie bezglutenowej i bezcukrowej. Produkt posiada certyfikaty BIO, bezglutenowy, wegański, wegetariański.