

Indeks: SD-LB-115724
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
sproszkowane
białko konopi*, sproszkowane białko dyni*, sproszkowane białko słonecznika*,
sproszkowany banan*, sproszkowana malina*,
sproszkowana lucuma*, sproszkowany miąższ owoców baobabu*, sproszkowany sok
z buraka czerwonego*, sproszkowana truskawka*, sproszkowana żurawina*,
sproszkowana wanilia* (*certyfikowany
składnik ekologiczny). Zawartość owoców 39 %.
OPIS
Produkt odpowiedni dla
wegan. Wysoka zawartość witaminy C. 39% wartości energetycznej pochodzi z
białka.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
4
łyżki (25 g) produktu rozpuścić w szklance wody lub zmiksować z owocami.
Produkt nie powinien zastępować normalnych
posiłków. Można spożywać po treningu lub między posiłkami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1452 kJ / 348 kcal;
Tłuszcz: 4
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
Węglowodany: 36 g;
w tym
cukry: 25 g;
Błonnik: 16 g
Białko: 34 g;
Sól: 0,1
g
Witamina C - 31 mg (39% dziennej referencyjnej
wartości spożycia)
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy i sezam.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym
miejscu.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego człowiek na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.