

Indeks: SD-LB-995634
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
sproszkowane
białko konopi*, sproszkowane białko słonecznika*, sproszkowany sok z młodego
jęczmienia* bezglutenowy (18%), sproszkowane białko dyni*,
sproszkowana lucuma*, sproszkowana maca*, sproszkowana wanilia* (0,2%)
(*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Produkt odpowiedni dla
wegan. 50% wartości energetycznej pochodzi z białka.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
4
łyżki (25 g) produktu rozpuścić w szklance wody lub zmiksować z owocami. Produkt
nie powinien zastępować normalnych posiłków. Można spożywać po treningu lub
między posiłkami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1446 kJ / 347 kcal;
Tłuszcz: 5,0
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g;
Węglowodany: 26 g;
w
tym cukry: 8,0 g;
Błonnik: 15 g
Białko: 43 g;
Sól: 0,31
g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy i sezam.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym
miejscu.
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady w połączeniu z napojem ryżowy posłodzona erytrytolem daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu. Jedyna wada batonu fudgio jest taka, że spożyty w dużych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.
Budyń to idealne danie dla każdego człowiek. Czasami serwowany jako przekąska a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.