

Indeks: PK-AM-103155
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
dynia* (46%),
marchew* (14%), nasiona słonecznika*, olej słonecznikowy*, cebula* (7%), syrop z
agawy*, koncentrat soku z cytryny*, koncentrat soku z pomarańczy*, skrobia
ziemniaczana*, sól morska, ocet balsamiczny biały* (ocet winny biały*,
skoncentrowany moszcz winogronowy*), cebula w proszku*, imbir w proszku* (0,5%),
olej z pestek dyni* (0,5%), substancja zagęszczająca: mączka chleba
świętojańskiego*, gałka muszkatołowa*, kurkuma* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Gęsta pasta z dynią
i imbirem. Idealna do pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 858 kJ / 207 kcal
Tłuszcz - 16,0
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,8 g
Węglowodany - 11,0
g
w tym cukry - 7 g
Błonnik - 2,0 g
Białko - 3,7 g
Sól -
1,4 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w warunkach
chłodniczych
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady, w połączeniu z napojem ryżowym, posłodzona erytrytolem, daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci, do tego nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Tapioka lub inaczej skrobia tapiokowa to inaczej skrobia z manioka. Jego pochodzenie to Ameryka południowa. Występuje w postaci perłowych kulek, płatków i mąki. Maniok nie zawiera glutenu i cholesterolu, jest bezsmakowy i hipoalergiczny. Ma śladowe ilości białek, tłuszczy i witamin. Idealny jako zagęszczacz do sosów. Świetnie nadaje się jako baza do robienia domowych kisieli czy deserów owocowych. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale tapioka stanowi podstawowy produkt do wyrobu bubble tea. Dietetycy zalecają tapiokę dla ludzi chorujących na: chorobę Leśniowskiego-Crohna czy cukrzycę.
Zdrowe lizaki porzeczkowe proponowane w sklepie BioKoala nie zawierają glutenu, konserwantów, barwników ani aromatów. W skłądzie produktu jest jedynie syrop kukurydziany z upraw ekologicznych oraz soki porzeczkowy i jabłkowy. Lizaki bio są świetnym snackiem na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatki do prezentów, paczek, a także jako przekąski na drugie śniadanie. Jest to produkt wegetariański.