

Indeks: PK-AM-103155
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
dynia* (46%),
marchew* (14%), nasiona słonecznika*, olej słonecznikowy*, cebula* (7%), syrop z
agawy*, koncentrat soku z cytryny*, koncentrat soku z pomarańczy*, skrobia
ziemniaczana*, sól morska, ocet balsamiczny biały* (ocet winny biały*,
skoncentrowany moszcz winogronowy*), cebula w proszku*, imbir w proszku* (0,5%),
olej z pestek dyni* (0,5%), substancja zagęszczająca: mączka chleba
świętojańskiego*, gałka muszkatołowa*, kurkuma* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Gęsta pasta z dynią
i imbirem. Idealna do pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 858 kJ / 207 kcal
Tłuszcz - 16,0
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,8 g
Węglowodany - 11,0
g
w tym cukry - 7 g
Błonnik - 2,0 g
Białko - 3,7 g
Sól -
1,4 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w warunkach
chłodniczych
Tradycyjny proszek do pieczenia zawsze ma jakieś polepszacze, konserwanty, barwniki sztuczne oraz cukry. Bezglutenowy proszek do pieczenia firmy Amylon w swoim składzie zawiera głównie certyfikowaną ekologiczną skrobię z kukurydzy. Jest idealny do wszelakich domowych wypieków. Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje zastosowanie w diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Polecany jest także dla osób na diecie bezglutenowej i bezcukrowej. Produkt posiada certyfikaty BIO, bezglutenowy, wegański, wegetariański.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.