

Indeks: MA-BT-182995
Ekologiczny "magiczny" makaron konjac który syci a nie tuczy!
Konjac – powstaje z błonnika pozyskiwanego z rośliny konjac, tzw. glukomannanu. Jego największą zaletą jest to, że prawie nie zawiera kalorii – na 100 g makaronu jest to zaledwie 9 kcal. Dodatkowo pęcznieje w żołądku, zwiększając uczucie sytości, należy jednak pamiętać o popijaniu go dużą ilością wody. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Zawartość błonnika to 4,5 g w 100 g produktu, co sprzyja utracie wagi i oczyszcza żołądek oraz jelita. Makaron ten jest także bogatym źródłem wapnia.
Makaron konjac ma neutralny smak i sprężystą konsystencję. Przyjmuje smaki i aromaty dodatków, może być więc podawany z przeróżnymi sosami, warzywami, świetnie smakuje w zupach o zdecydowanym smaku, np. azjatyckich.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
Woda
oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron spaghetti
konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia
rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To
tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie
posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych
przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sposób przygotowania I:
Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej
potrawy.
Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do
ulubionej
potrawy.
Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do
ulubionej potrawy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g;
w tym
kwasy nasycone: 0 g;
Węglowodany: 0 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 4
g;
Białko: 0,2 g;
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w
czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego, zwany także gumą karobową. Ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako zdrowszy zamiennik kakao. Ma właściwości prozdrowotne, poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi. Karob jest świetny na kaszel, ponieważ ma właściwości wykrztuśne, do tego zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany jest także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia, fosforu i witamin z grupy B.
Płatki owsiane są świetną podstawą na zdrowe śniadanie!
Zaskakujące właściwości:
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe.